When this non-profit biotech organization was looking to relocate to a larger office, they looked no further than Kendall Square in Cambridge, MA. The organization secured 55,000 square feet of office space at One Kendall Square and enlisted Miller Dyer Spears to lead the design. Acentech provided acoustics and audiovisual consulting for the new collaborative workplace.

The single-story office features an open office floor plan with private meeting rooms, a library, lounge area, fitness, and wellness room. In addition, there is an auditorium, cafeteria, and game room. Acentech refined the design to accommodate the use of demountable partitions in a range of key locations in a way that work well acoustically and specified an electronic sound masking system in order to develop favorable working conditions. We also worked closely with the interior designers on the team to specify sound-absorbing finishes that are both beautiful visually and functional acoustically. The atmosphere in the office is one that is simultaneously collegial and yet fosters a “freedom from distractions” that enables focused and productive work.

Acentech’s audiovisual consultant’s ensured all spaces are equipped with state-of-the-art audiovisual technologies. The auditorium is a large space that can be separated into three divisions using operable partitions. When the rooms are combined, they operate in unison and display the same content. The rooms operate independently when separated, with the technology in each part of the room working as stand-alone systems. The huddle rooms each have a flat panel display mounted on the wall. A laptop dock at the table provides a connection to the system. A software codec and room PC along with a webcam provide for video conferencing. Acentech’s work will help employees focus on their tasks, improving individual health on a global scale.

View More Projects