Skip to main content
Portfolio

PTC Global Headquarters


Project Name

PTC Global Headquarters

Size

250,000 SF

Location

Boston, MA

Owner

PTC

Architect

Margulies Perruzzi Architects

LEED Status

LEED Gold Certified

Awards

Building Design + Construction, 2019 Building Team Award

Project Name

PTC Global Headquarters

Size

250,000 SF

Location

Boston, MA

Owner

PTC

Architect

Margulies Perruzzi Architects

LEED Status

LEED Gold Certified

Awards

Building Design + Construction, 2019 Building Team Award

1/7
PTBoston Hq elevator and company branding
Ptc Boston Hq, privacy cubes and work stations
Ptc Boston Hq lounge/kitchen area
Ptc Boston Hq lounge #2
Ptc Boston Hq game lounge, pacman is being played on the tv
Ptc Boston Hq lounge area
Ptc Boston Hq cafe area, employees socialize
Ptc Boston Hq, privacy cubes and work stations
PTC Boston Hq small conference room
PTC Boston HQ larger conference room
PTC Boston, large conference room with tv and small bar
PTC Boston Hq, cafe/lounge area with overlook of the city

In 2017, PTC began the journey of developing an office that matched their identity as an industry-leader driving digital transformation and innovation. They decided to take their office of twenty years out of the suburbs of Needham, MA and into the ever-booming Seaport District of Boston, MA.

Designed by Margulies Perruzzi Architects, the 250,000 SF global headquarter occupies nine floors in the newly constructed LEED Platinum office building at 121 Seaport Blvd. MPA selected Acentech to provide acoustics consulting services for this transformative project.

PTC was looking for a change not only in location but in workplace design as well. They focused on an activity-based, open office plan that would encourage collaboration and innovation, which, manifested in a lack of private offices and assigned seats. The unique, elliptical-shaped glass tower that holds the office propelled the design of PTC’s new headquarters. Conference, meeting, and huddle rooms are located near the core of the building. Open seating and desk stations are located near the floor to ceiling windows to maximize the views of Boston.

Given the variety of workstations, the placement of closed-door meeting rooms, and the open office plan, Acentech worked with the design team to meet the sound isolation needs between closed and open spaces. We also worked to control reverberation in the expansive open layouts, to ensure minimal disturbances between adjacent spaces. Acentech recommended mechanical system noise and vibration control measures to achieve quiet conditions in the many enclosed conference, meeting, and huddle spaces. The new Global Headquarters captivates the transformative and innovative creativity that is so uniquely present at PTC.

Related Work