Skip to main content
Portfolio

Blue Cross Blue Shield


Project Name

Blue Cross Blue Shield

Size

330,000 SF

Location

Boston, MA

Owner

Blue Cross Blue Shield

Architect

Elkus Manfredi

Awards

Merit Award, Renovation/Restoration Project – Engineering News Record of New England Award of Excellence – IFMA Boston

Project Name

Blue Cross Blue Shield

Size

330,000 SF

Location

Boston, MA

Owner

Blue Cross Blue Shield

Architect

Elkus Manfredi

Awards

Merit Award, Renovation/Restoration Project – Engineering News Record of New England Award of Excellence – IFMA Boston

1/6
Blue Cross Blue Shield open office with a women walking on the treadmill as she works
Blue Cross Blue Shield Interior presentation room
Blue Cross Blue Shield seating/dining area

Blue Cross Blue Shield, Massachusetts’ largest insurance company, recently relocated its employees to 330,000 SF of new offices in Boston’s Back Bay.

Acentech provided architectural acoustics, mechanical systems noise and vibration control consulting services for the new fit-out, with focus on new open and closed offices, conference and meeting rooms, innovation rooms, auditorium, breakout rooms, training rooms, cafeteria, wellness center, yoga room, and relaxation room.

Fitting a new design into an existing building is challenging as the vision of a new project often conflicts with the limitations imposed by the older building. Acentech worked closely with the design team and the client to establish acoustical goals that were feasible in the existing context of the building, while meeting the client’s vision for a work space that promotes wellness and sustainability.

In order to achieve speech privacy for the office occupants, Acentech assisted with the selection of a range of demountable office partitions and specified the sound masking system throughout the building.

Other acoustical highlights of the project included the design and specification of a resilient floor system for the yoga and fitness studio, and of sound isolating operable partitions intended to divide the Auditorium in three smaller spaces for simultaneous use.

Related Work